zondag 1 juli 2012

Wandelroute Spaanse Ruiter

Vandaag een On Track wandeling tussen Boxtel en Oirschot in. Hij is met 5 sterren bekroond, dus moet het de moeite waard zijn!

Trek wel goed (waterdicht) schoeisel aan.

Deze rondwandeling voert door De Mortelen, een uniek stukje natuurgebied in de omgeving van Oirschot. Het bestaat uit een zogenaamd coulisselandschap. Op kleine afstand van elkaar vindt u hier schilderachtige weilanden, bossen, bomenrijen, akkers, sloten en houtwallen. In het voorjaar zijn er tal van wilde bloemen te bewonderen, waarvan sommige zeldzaam zijn. De Spaanse Ruiter is er één van.
Halfweg doorkruist u het mooie landgoed Heerenbeek met prachtig gerenoveerde gebouwen. Er staan regelmatig bankjes of picknicktafels onderweg om even te rusten en te genieten van het landschap.
De horeca bij het startpunt is de hele week open.
Café Vingerhoeds, een gezellige halteplek langs de route, heeft een leuke aanbieding voor On Track abonnees. Bij inlevering van de kortingsbon (onder de routebeschrijving) krijgt u korting op de vertering: het tweede kopje koffie of thee gratis of zonder kosten een glas fris, koffie of thee bij een lunchgerecht.

Lengte: 10,5 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten