zondag 31 maart 2013

Paaswandeling

Op eerste Paasdag (Zomertijd!) gaan de liefhebbers zelfstandig op pad in een bekend gebied. Maar neem toch de kaart mee!
De startplaats is de Slabroekseweg bij Paalgraven. Het eerste stuk gaat parallel aan de Graafscheweg, richting Schaijk.
Dan kom je in een open gebied met een verlaten slagboom. Hier rechtsaf over het grasland. Aan het einde van dit gras zoek je het pad naar links. Dit komt weer uit op het "boogbospad". Hier slaan jullie rechtsaf. Volg de lange bocht naar rechts tot achter de Munse Heide.
Hier linksaf, om langs de heide op te lopen naar de Nistelrooise Baan. Op dit fietspad rechtsaf en vrij vlot hierna weer linksaf. Nog een keer een rechts-linksje en je loopt het open begrazingsgebied op. Sla op het open veld rechtsaf en neem het eerste duidelijk zichtbare brede pad linksaf. Dit pad komt bij de Palmenhoeve op een verharde weg uit. Sla hier linksaf. Bij de eerst volgende weg naar rechts.
Ook bij de "scheve T-kruising" rechtsaf. Loop deze weg rechtdoor tot de 4 sprong. Sla rechtsaf. Als het goed is zie je na zo'n 100 meter een ANWB paddestoel. Ga rechtdoor en neem na het huis het pad naar links.(richting Loo.) De tweede mogelijkheid rechtsaf om de Kanonsberg over te steken. Hiermee kruis je ook weer het fietspad van de Nistelrooise Baan. Sla aan het einde van de paden om-en-om rechtsaf en linksaf. Zo kom je weer bij de voormalige Militaire Opslag Plaats (MOP). Aan de andere kant van dit terrein staan de auto's.

Lengte: 10,6 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten