zondag 1 februari 2015

Amerikaanse Chocoladetaart

Ingrediënten:

Deeg:
300 ml. melk
275 gr. zelfrijzend bakmeel
175 gr. suiker
150 ml. maïsolie (of zonnebloemolie)
3 eetlepels cacao
3 eetlepels (schenk-)suikerstroop
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
2 bakblikken (max. doorsnede = 26cm.)

Icing top- en tussenlaag:
100gr. poedersuiker (gezeefd)
25 gr. cacao
25 gr. zachte boter
3 á 4 eetlepels heet water

Slagroom

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
2 bakblikken invetten en eventueel bedekken met bakpapier.

Zeef het bakmeel en doe dit met het zout, cacao en suiker in een kom.
Maak een holletje in het midden.
Los de baksoda op in 1 theelepel melk en giet dit in het meel met de rest van de melk, olie en stroop.
Goed mixen en over de 2 bakblikken verdelen.

Bak het deeg een 40 min. in de oven.
Laat de cake afkoelen!

Afwerking met Icing:
Meng de cacao met heet water en boter.
Mix dit met poedersuiker en doe dit tussen en boven op de taart.

Serveren met slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten