dinsdag 4 oktober 2011

Appeltaart (Cake)

Benodigdheden:

200 gr. tarwebloem;
½ zakje backin;
(Of 200-250 gr. zelfrijzend bakmeel);
125 gr. margarine;
125 gr. suiker;
3 eieren;
1 zakje vanillesuiker;
3-4 jonagold appels

1/3 pot abrikozenjam;
26 cm. bakblik.

Bereiding:
Meng bloem, suikers en backin goed dooreen;
Smelt de margarine in `n dicht schaaltje in 1 minuut in de magnetron;
Vet `t bakblik in met een lepel gesmolten boter;
Kluts de eieren door de overgebleven margarine;
Schep dit mengsel door de bloem (klonterig en droge plekken is geen bezwaar);
Verdeel dit mengsel mooi in `t bakblik;
Snijdt de appels in kwarten en schil ze;
Kerf ze in de lengte (Hoeft maar licht ingesneden te worden);
Verdeel ze over het deeg;

Bak de taart in 20 minuten in `n combimagnetron bij 250 ºC / 300 Watt (koude start)
OF in een voorverwarmde oven gedurende 45min. op 180 ºC
Controleer met een breinaald (of satéprikker) of het deeg niet meer plakt en dus gaar is.
Is de taart gaar, glazuur de taart dan met de abrikozenjam.
Succes en smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten