dinsdag 4 oktober 2011

Chinese tomatensoep (Pittig)

Dit recept levert zo'n 6 liter soep op, dus een flinke pan is wel nodig!

Breng 3 liter water aan de kook en voeg 4 kippeboulliontabletten toe.
Als het water kookt voeg dan 4 a 5 stukken kipfilet toe en laat het gaar worden.
Is de kipfilet gaar, haal hem dan uit het water.

De volgende handelingen doe je tijdens het koken van het water en de kip:
Snijd 2 uien in schijven en daarna in kleine stukjes.
Snijd 2 a 3 dunne preien in zeer dunne schijfjes.
Snijd 250 gram champignons in kleine stukjes.

Voeg +/- 150 gram tomatenpuree al roeren aan het kokende water toe, blijf roeren tot de tomatenpuree geheel is opgelost.
Voeg al roerend 6 eetlepels appelmoes toe.
Voeg al roerend 5 eetlepels bruine suiker toe.
Voeg al roerend 3 eetlepels witte suiker toe.
Voeg nu de prei, ui en de champignons toe.
Snijd de kip in hele kleine stukjes en voeg hem toe.
Voeg nu toe: 4 theelepels dhajé (Gemberpoeder)
1 theelepel azijn
4 theelepels sambal (Voor mensen die niet graag heet eten: 2 theelepels)
een mespunt knoflook
3 eetlepels ketjap manis
eventueel een mespunt ve-tsin
Elke toevoeging goed doorroeren !
Geen afgestreken maar volle lepels !! (Eventueel maatlepels gebruiken.)
Doe 4 a 5 eetlepels maïzena in een kom en vermeng dit met wat water tot een papje en voeg het al roerend door de soep.
Even de kook er over laten komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten