dinsdag 4 oktober 2011

Knoflooksoep

Gelukkig had ik nog een back-up van de vorige wandelnieuwtjes. Aangezien daar diverse gerechten op staan, maar meteen opnieuw publiceren. Ik greep er vandaag al op mis.

Tijdens het wandelen worden regelmatig recepten uitgewisseld of in ieder geval veel over lekker eten gesproken. Bij deze een eenvoudig recept voor KNOFLOOKSOEP. Nee, de knoflook is niet overheersend al schrikken de meesten wel van de hoeveelheid knoflook.

NODIG:
Groentenboullion (bijv. Potje van Maggie)
11 teentjes knoflook (of een heel bolletje)
(olijf)olie
2 eierdooiers
2dl (koks)room (Slagroom werkt ook goed)
3 theelepels maïzena
bieslook

BEREIDING:
Snij de knoflookteentjes flinterdun en bak ze in de olijfolie een paar minuutjes op een laag vuur.
Zorg dat ze niet bruin worden!
Kook intussen 1,5 liter water en maak daar van de boullion. (zie beschijving potje)
Blus de knoflook met een pollepel soep en doe de knoflook bij de rest van de soep.
Meng de room, eierdooiers en maïzena door elkaar.
Neem een pollepel soep en meng die in een dunne straal door het room mengsel.
Giet nu dit mengsel bij de rest van de soep en laat deze niet meer koken. (Anders gaat de room schiften) maar geef het wel even (minuutje) de tijd om de soep te binden.
Opdienen en garneren met wat bieslook.
Simpel, goedkoop en lekker.
Succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten