vrijdag 4 september 2015

Pompoensoep met specerijen en roomkaas

In september is het pompoenentijd, dus hier een lekkere en kruidige soep.

Ingrediƫnten:

1 pompoen van ca. 1 kg.
3 eetlepels olie
2 uien, gesnipperd
2 theelepels gemberwortel
2 theelepels komijn, gemalen
2 theelepels korianderblad of 1 theelepel korianderpoeder
1 kleine winterwortel, in plakjes
2 kruidenbouillontabletten
4-seizoenen peper
100gr. roomkaas (bijv. Monchou)
2 eetlepels peterselie

Bereiden:

Schil de pompoen, verwijder de draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit de olie in een pan en fruit de uien 1 minuut. Roer de specerijen erdoor.

Voeg de pompoen en wortel toe en schenk 1 liter water en de bouillonblokjes erbij. Breng alles al roerend aan de kook.
Laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg 1/2 theelepel zout en royaal versgemalen 4-seizoenenpeper toe.

Roer de roomkaas los met enkele lepels soep en roer dit mengsel door de soep. Roer de peterselie erdoor.

Lekker met storkbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten