zaterdag 28 mei 2016

wandelen 11, 12 en 13 september in Ootmarsum

Beste wandelaars van OWV

Wij gaan met de club weer wandelen en wel op zondag 11 , maandag 12 en dinsdag 13 september.
Wij willen gaan logeren in Ootmarsum. Maar eerst moeten wij weten wie er mee gaan en je moet ook aangeven of je een 1pers. of een 2pers. kamer wilt.
Opgeven t/m 27 mei bij Jeanne en Harm Bruggers.
Mail adres: zie medewerkerspagina

Waar gaan wij wandelen? de eerste dag is 13 km. op Landgoed Singraven in Denekamp. Deze wandeling gaat praktisch geheel door het schitterende en bijzonder uitgestrekte Landgoed. Door dit landschap stroomt de Dinkel waar je over prachtige wandel en struinpaden kuiert.

2de dag lopen wij in Ootmarsum 16 km. Het springdal is een erosiedal in de stuwwal van Ootmarsum en staat bekend om zijn bronnen, beken, heuvels en grafheuvels en het open heidegebied. Over vele prachtige rustieke landwegen en stille bospaden maar praktisch onverhard. Een zeer afwisselende wandeling door dit walhalla voor wandelaars.

3de dag rijden wij al een stuk terug, naar Vorden daar lopen wij 17 km.

Het landgoed Hackfort is zo’n 730 hectare groot. Je wandelt in een kleinschalig, oud agrarisch landschap tussen de weiden en akkers zie je authentieke Achterhoekse boerderijen, vaak met half rieten- en half pannendaken met vrijstaande bakovens, pompen en hooibergen. Imposante eikenlanen, landelijke weggetjes en de Hackfortse Beek doorsnijden het landgoed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten