vrijdag 22 maart 2019

Romige Pastinaaksoep

Benodigdheden:

2 flinke pastinaken
200 ml slagroom
1 stevige prei
1 witte ui
Hazelnoten of Pijnboompitten
3 tenen Knoflook
2 Laurierbladen
2 Groentebouillonblokjes
800 ml water
1,5 el mosterd
2 el olijfolie
Peper & zout naar smaak
1 takje Peterselie

Bereidingswijze (4 personen):
Bereidingstijd circa 30 minuten.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Pel en snipper de ui en knoflook fijn.
Schil de pastinaken.
Snijd de pastinaken in stukjes en de prei in ringen.
Hak de peterselie fijn.

Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en prei circa 5 minuten.
Voeg 800 ml water, de bouillonblokjes, het laurierblad en de stukjes pastinaak aan het uimengsel toe en breng de soep aan de kook.
Laat de soep afgedekt circa 10 minuten koken tot de pastinaak gaar is.

Rooster intussen de hazelnoten in circa 8 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Laat ze uit de oven een beetje afkoelen en hak ze grof.
Of rooster in een droge pan de pijnboompitten lichtbruin.

Neem het laurierblad uit de soep. Pureer de pastinaaksoep met de staafmixer.
Voeg de room, mosterd, eventueel zout en peper aan de soep toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
Verdeel de soep over borden of kommen en garneer de soep met peterselie en hazelnoten/pijnboompitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten