vrijdag 22 maart 2019

Thaïse Curry-Kokos Soep

Benodigdheden:
1 (fles-)pompoen (ca. 1 kg)
½ bakje boemboe groene curry (bijv. bij Aldi te koop)
400 ml kokosmelk
1 bouillonblokje tuinkruiden
2 witte uien
4 tenen knoflook
1 bosje peterselie
½ bos lente-ui
gebakken uitjes
4 el olie
peper & zout
500ml water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pompoen, snijd in 4-en en verwijder de pitten.
Snijd de pompoen nu in grove stukken en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
Schil de uien en knoflook, snijd in grove stukken en leg dit tussen de pompoenstukken.
Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout.
Bak dit 30-45 min. in de oven.

Verhit olie in een grote soeppan en bak de boemboe ca. 2 min.
Voeg de kokosmelk, water en bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Voeg de pompoen, ui en knoflook toe.
Laat dit 15 min. zachtjes doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe.

Garneer met peterselie, lente-ui en gebakken uitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten